Ukulele tips for begyndere


ukulele

Har du allerede købt den skønne ”Hawaii-guitar”, eller overvejer du at anskaffe dig en af de charmerende, små guitarer, får du brug for gode råd og tips til at få størst musikalsk udbytte. Læs her om vores ukulele tips til nybegyndere.

Herunder kan du læse mere om, hvordan du vælger den rette ukulele model, og du får inspiration til at komme godt i gang med dit velklingende strengeinstrument.

>> Læs også vores artikel om ukulele for begyndere <<

Gør dig overvejelser over valg af ukulele model

Før du køber den første ukulele, du finder på nettet, skal du overveje, hvilken en model og type af strengeinstrumentet, der vil være den bedste for dig.

Ukulele tip: Ukuleler fremstilles i følgende varianter:

  • Sopran
  • Tenor
  • Concert

Er du på udkig efter en klassisk model, skal du vælge Sopran ukulelen. Det er den, der er mest udbredt, og samtidig er det også den, som er lettest for dig at begynde at spille på.

Har du et barn, der er motiveret i forhold til at spille på instrumentet, er det Sopran modellen, du skal vælge. Den måler 53cm i længden, og den har 12-14 ’bånd’ på gribebrættet.

Tenor-modellen er større end sopranen. Den er skabt til at give en mere fyldig klang, og den kan være det rette valg for dig, der har høje ambitioner for dit spil. Tenor-ukulelen er den dyreste af de 3 forskellige modeller.

Vil du have det bedste fra begge verdener, er det Concert ukulelen, du skal købe. Den har en praktisk, stor størrelse, der gør den lettere for dig at håndtere, og den giver varme og bløde klange.

ukuele

Køb ekstra strenge til din ukulele fra starten af

Ukulele tip: Det er typen af strenge på dit instrument, der vil have stor betydning for din spilleglæde. Om de er hårde eller bløde, vil influere på din spilleglæde. Som nybegynder består en stor del af øvningen i at tilvænne fingrene at spille på strenge.

Der vil altid være risiko for, at en eller flere strenge springer. Sådan er det på en hvilken som helst guitar. Det er en god idé at købe supplerende strenge i forbindelse med dit køb af ukulele. På den måde har du altid ekstra tilbehør, når der er brug for udskiftning.

Vær opmærksom på at der fremstilles strenge, der er egnet til hver type ukulele. Som tommelfingerregel gælder det, at des større instrument, des tykkere strenge er der brug for.

Køb ukulele der matcher dine musikalske ambitioner

Der kan være forskellige grunde til at begynde at spille ukulele. For nogle handler det om fingerspil- og teknik, mens det for andre er intentionen om at kunne skabe god stemning i sociale sammenhænge.

Køb af rette ukulele er en individuel sag.

Instrumenterne findes i forskellige typer, og de fremstilles af forskellige træsorter. Til dig der går op i musikalsk udvikling og ønsker at spille seriøst, er det værd at købe en eksklusiv udgave. Du får større tilfredshed med dit instrument, når den frembringer de ønskede varme og afrundede klange.

Det er sværere at få en billig ukulele til at stemme perfekt. En budgetvenlig model kan være det rette valg for dig, der ønsker et socialt, hyggeligt og afslappende instrument. 

Lær at spille ukulele hos musikskolen

Ukulele – fordele og ulemper

ukulele

De primære fordele ved at spille på den charmerende og fleksible, lille tenor ukulele handler om brugervenlighed og lyd. Det kræver ikke mange timers øvning at få skønne og velklingende toner fra strengeinstrumentet, og alle og enhver (uanset musikalsk baggrund) kan komme godt i gang med at spille.

Mange udøvende musikere på instrumentet savner den ’sprøde’ og mere lyse klang, som den klassiske ukulele frembringer.

Det unikke ved instrumentet er dets varme, runde og bløde klang, der gør det velegnet som instrument til fællessang og hyggelig stemningsmusik.

Har du store hænder, får du en teknisk fordel ved at vælge tenor ukulelen.

Når du starter med at øve dig på instrumentet, er det en fordel at begynde med mindre og kortere øvesessioner, så dine fingre vænner sig til strengene.

Mangler du mere information om ukulelen, så har wikipedia lavet en nem og letlæseligt artikel, hvor du også kan læse om de 5 forskellige slags ukulelestørrelser samt hvordan de er stemt forskelligt.

Gå til forsiden

Recent Content