Elektrisk trommesæt


Der findes et hav af akustiske trommesæt og elektroniske trommesæt, og der er fordele og ulemper ved f.eks. at vælge det ene fremfor det andet.

I denne guide, bliver du præsenteret for en række informationer omkring trommesæt og særligt elektroniske trommesæt, så det forhåbentligt bliver nemmere for dig at finde frem til, hvad der er rigtigt for dig.

Akustiske trommesæt vs. elektriske trommesæt

Der er fordele og ulemper ved at købe henholdsvis et akustisk trommesæt og et elektrisk trommesæt. Det akustiske trommesæt er klart det mest almindelige, og det man ofte ser, når man ser bands spille sammen, men det elektroniske trommesæt er vundet mere og mere frem. 

Ulempen ved det akustiske trommesæt er dels, at det har en noget højere pris end de elektroniske trommer. Ulempen er også, at deres lyd kan være meget generende for de øvrige beboere i huset, eller hvis man bor i et lejlighedskompleks. Akustiske trommesæt egner sig derfor bedst til at stå i et øvelokale, som man jævnligt tager hen til.

Hvis man gerne vil øve hjemme, så er elektriske trommer klart værd at overveje. Et elektrisk trommesæt har også den fordel, at prisen ikke er så høj, så det er et godt sted at starte, hvis man ikke er sikker på, om man gerne vil fortsætte med at spille på trommer.

En sidste fordel ved elektrisk trommesæt er, at de er oplagte til indspilning, da lyden føres direkte ind i computeren og derved mindskes baggrundsstøj.

Læs også vores artikel de klassiske trommesæt

Gode priser på elektriske trommesæt

Når det handler om at finde et elektrisk trommesæt, handler det også om at finde et til en god pris. Du kan med fordel finde dit elektriske trommesæt online, hvor du kan sammenligne priserne på tværs. På den måde finder du frem til, hvad der er billigst.

Du bør dog overveje om billigst er bedst. Det kan være fordelagtigt for dig at vælge et elektrisk trommesæt, som koster lidt mere, da kvalitet og pris ofte hænger sammen.

Ønsker du at lære mere om elektriske trommer, så kan du besøge Rolands hjemmeside. Her kan du finde inspiration til at lære meget mere om el trommer.

Funktioner ved et elektrisk trommesæt

Siden elektriske trommer netop er elektriske kommer de med adskillige forskellige funktioner, du kan bruge til at ændre lyden på trommesættet.

Triggers

Triggers aktiverer allerede indspillet lyd, når der slås på et bestemt område eller et bestemt sted på trommesættet. Man kan også tilkøbe triggers til akustiske trommesæt, men lyden er mærkbart anderledes.

Headset og monitor

Der kan tilkøbes headset og monitor, som det elektriske trommesæt kan tilkobles. Monitoren gør det muligt, at bruge det elektriske trommesæt til live koncerter. Det ser knap så rock and roll-agtigt ud, som det gør med et akustisk trommesæt, men elektroniske trommesæt kan være gode på især små scener, da lyden lettere kan justeres, så det ikke overdøver sangeren.

Percussion pads

Til både akustisk og elektrisk trommesæt kan der tilkøbes percussion pads, som bruges til at tilføre lyde, der ikke er i trommesættet i forvejen. Man kan indspille lyd i forvejen eller bruge lydfiler fra computeren, som herefter spilles under f.eks. en live koncert.

Gå til forsiden

Recent Content