Spansk guitar – hvilken skal du købe?


Er du på udkig efter en ny guitar? Så er den spanske guitar et godt bud. Den spanske guitar er den mest berømte guitar overhovedet. Det er der også mange gode grunde til. Når du tænker på en guitar, så er det helt sikkert en spansk guitar, da det også omtales som den klassiske. 

Prisen varierer meget, alt efter hvilken kvalitet der er brug for. Behovet er aldrig ens hos to personer, så det er en god ide, at du overvejer, hvor meget du vil bruge den samt dit niveau. 

Læs også vores artikel om halvakustisk guitarer og western guitarer

Hvad koster en spansk guitar?

Prisen på en spansk guitar varierer afhængigt af mange faktorer, herunder kvaliteten af materialerne, mærket, model og størrelse. Generelt kan man få en billig spansk guitar mellem 500-1.500 kr. Ønsker du højere kvalitet, kan prisen hurtigt stige op til 10.000 kr. eller mere.

Den billige startpris for en spansk guiter er en stor fordel for nybegyndere, da de ofte er på udkig efter en et instrument, som de kan lære at spille på, uden at investere for meget penge i starten.

En guitar der altid kan bruges

Et stort plus ved en spansk guitar er, at den ikke har brug for en forstærker. Du kan derfor have den med rundt til stort set alt og bruge den. Du kan tage den med til lejrbålet, om til en ven eller blot spille på værelset uden det store udstyr. 

Den har en mørk og rund lyd samt en bred hals. Der er derfor masser af gode grunde til at købe en guitar. Den helt store fordel er, at den kan transporteres rundt og bruges overalt. Det er ofte hyggeligt at sidde og synge med en guitar små steder som ved et bål f.eks. 

God guitar at købe som din første

Er det første gang, at du skal have en guitar eller vil du blot gerne lære at spille guitar? Så er den spanske guitar en rigtig god begynder guitar. Det skyldes, at strengene er bløde og er let at holde ved. Det giver gode betingelser for nybegyndere.

Du kan få en spansk guitar til en billig og god pris, hvilket også giver flere muligheder for at prøve en guitar uden at skulle betale en formue for det. 

Det er vigtigt, at du får købt en guitar, der passer til dine færdigheder og behov. Hvis strengene er for hårde at spille på kan det godt være svært at lære. Det er derfor en god ide at købe en spansk guitar for at lære at spille.

Hvad er forskellen på en spansk og western guitar?

Den største forskel på en spansk og western guitar er dens lyd. Lyden er anderledes, da strengene ikke er ens. På en western guitar er strengene lavet af stål. Det giver lyden en rustik, sprød og metallisk lyd, hvilket er meget anderledes, end hvis du sammenligner med den spanske guitar. Strengene er også tykkere, hvilket kan gøre dem sværere at spille på i starten. Lyden på en spansk guitar er mørk og rund.

Kroppen på en spansk guitar ofte større og konstrueret på en måde, der gør den egnet til flamenco og andre former for spansk musik. Western guitar er derimod typisk designet til folk og country musik.

Desuden har den spanske guitar ofte en bredere hals og en større krop, hvilket også bidrager til den mørkere og rundere lyd. På den anden side har en western guitar ofte en slankere hals og en mindre krop, hvilket giver den en mere snæver og skarp lyd.

Hvilken type af strenge er der på en spansk guitar?

Den spanske guitar har typisk forskellige strenge. Det er en blanding af stålstrenge og silkestrenge. Det betyder altså, at der både er stålstrenge og nylonstrenge på guitaren. De 3 dybeste strenge er lavet af stål for at give et snært af en dyb og rustik lyd, hvor de 3 lyseste strenge er lavet i nylon. De 3 lyseste strenge giver den runde og varme lyd til guitaren, som typisk går igen for en spansk guitar.

Til forsiden

Recent Content