Guide – sådan får du købt det rette blæseinstrument


blæseinstrumenter saxofon

Instrumenter inddeles i 2 forskellige kategorier – blæsere og strygere. Blæseinstrumenter er blandt andet fløjte, obo, saxofon, klarinet, horn og trombone. Det at være udøvende musiker er en skøn, fascinerende opslugende og udviklende proces.

Du stimulerer hjernen, når du beskæftiger dig aktivt med at spille musik, og der er rig mulighed for at indgå i ensembler, orkestrer og duoer, når du vil dyrke din passion i godt selskab med andre.

For at få succes med din musikalske karriere gælder det først og fremmest om at vælge et blæseinstrument, der tiltaler dig både lydmæssigt og teknisk.

Start med at undersøge de forskellige blæseinstrumenter

Det kommer dig til gode, at du starter med at danne dig et overblik over de mange forskellige blæseinstrumenter, der er designet til at blive blæst i. Du skal både forholde dig til den tekniske opbygning af instrumentet, ligesom du skal orientere dig mod toner og lyde.

>> Læs også vores købsguide af saxofoner <<

Vi har alle forskellig smag og præferencer, når det kommer til instrumenter. Det er en fordel for din beslutningsproces, at du anvender en musikportal på nettet, når du sammenligner blæseinstrumenter. Her kan du se billeder af de forskellige instrumenter, og du kan læse nærmere om, hvilke musikalske genrer de forskellige instrumenter åbner op for.

Hvilken musikalsk stil holder du af?

Du får meget større glæde ved dit spil i fremtiden, når du vælger et instrument, der matcher din musikalske stil. Mens nogle er til jazz, er andre til klassisk musik. Det er disse 2 musikgenrer, hovedparten af alle blæseinstrumenter hører til.

For dig, der er til jazz, kan det være saxofonen, tubaen, trompeten, mundharmonikaen eller den sjove, lille kazoo, der er det rette valg. Når det kommer til den klassiske musik, er blæseinstrumentet uundværligt. Et orkester består af lige så mange blæsere som strygere (violiner, bratscher, kontrabasser og celloer). Er du til klassisk musik, og vil du spille i et ensemble, kan det være tværfløjten, klarinetten, piccoloen, oboen, kornetten eller vandhornet, der rammer dine interesser.

Vælg et instrument der matcher dine musikalske ambitioner

blæseinstrumenter trompet

De forskellige instrumenter inden for blæserkategorien har forskellige udformninger og sværhedsgrader i forhold til mestring. Du skal gøre dig overvejelser over, hvad dine ambitioner er med at spille musik, og du skal være afklaret med, hvor mange timer om ugen, du har mulighed for at øve.

>> Læs også vores artikel om køb af trompet <<

Der er f.eks. stor forskel på, om du vælger en mundharmonika eller en tværfløjte. Der er mange greb på en fløjte, som du skal kende til for at kunne udfolde dig musikalsk og i samspil med andre.

En mundharmonika har ingen greb, ligesom en kazoo heller ikke har. Disse er derfor lettere at gå til for dig, der ikke har erfaringer med at spille på instrument.

Uanset hvilket instrument du vælger, er der mulighed for at gå til musikundervisning, hvor du kan dygtiggøre dig under professionel sparring fra en uddannet musiker.

Der kan vælges blæseinstrumenter i alle prisklasser. Når du handler på nettet hos en professionel webshop som Danguitar.dk, kan du finde gode kvalitetsinstrumenter til skarpe priser, så du får størst udbytte af og glæde ved dit spil i fremtiden.

Er du interesseret i at lære at spille på et blæseinstrument, så kan du lære dette via online undervisnings guiden musikundervisning.dk

Gå til forsiden

Recent Content