Købsguide for begyndere: Klaver


klaver

Når du skal ud og købe dit første klaver, så er der en masse ting, som du skal overveje inden. Det kan være svært at finde hoved og hale i det store marked, men med denne købsguide, kan du finde hjælp til, hvad du skal være opmærksom på som begyndere.

Skal du have et klaver eller et keyboard?

Der er mange, som er fristes af keyboards lave pris, når de skal ud og købe deres første klaver. Keyboards er et tangentinstrument, og man kan sagtens bruge dem til at øve stykker til klaver. Du skal dog være opmærksom på, at der er stor forskel på, hvordan det føles at spille på et klaver og et keyboard.

Den største forskel er, at keyboards ikke har vægtede tangenter, som du finder på klaveret. De vægtede tangenter giver dig mulighed for at træne dynamik, når du spiller.

Derudover er der også en forskel i antal tangenter. Med et klaver går du efter et instrument med 88 tangenter, så du har hele toneregisteret, hvilket sjældent findes på et keyboard.

Læs også vores artikel om el klaver

Hvad skal du så vælge?

Der er ingen tvivl om, at et akustisk klaver har naturlig og flot klang, men det koster også betydeligt mere end et keyboard. Derudover, så er akustiske klaverer som regel også meget store, tunge og fylder meget. Det modsatte kan sige om det elektriske keyboard.

Der er dog en stor fordel ved det elektriske klaver, og det er, at du selv kan styre lydniveauet. Du har altså mulighed for at skrue op eller ned for lyden, når du øver. Du kan også sætte et par høretelefoner i, hvis du ikke vil have, at andre kan høre dig spille.

Hvad koster et klaver til en nybegynder?

Det er ikke billigt at købe nye instrumenter, men der er en stor prisforskel alt efter hvilket tangentinstrument du er på udkig efter. Et keyboard kan du få fra 500-1000 kr, hvorimod du skal op omkring omkring 3500 kr for et elektrisk klaver. Når du vælger et elektrisk klaver, så skal du gå efter at få så godt et grundklaver som muligt for prisen. Du behøver som regel ikke en masse smarte funktioner, som kan få prisen til at stige.

Ønsker du at lære at spille klaver, så kan du besøge Yahama.com for at læse om deres online undervisning

Gå til forsiden

Recent Content