Akustisk guitar til børn


Overvejer du at købe en akustisk guitar til dit barn? men søger efter mere information om hvilken akustisk guitar til børn der er bedst? Efter min mening vil en guitar i fuld størrelse nok ikke være den bedste guitar til børn – medmindre de vokser hurtigt!…

>> Læs også vores artikel om akustisk guitar for begyndere <<

Børn har mindre hænder end voksne, så hvis du f.eks. Køber en akustisk guitar til et ti år gammelt barn, er den bedste mulighed at vælge en mindre størrelse, hvilket vil gøre det lettere at spille.

Det er normalt bedre at købe en mindre, billigere guitar til et barn end en dyrere model beregnet til voksne – som de måske har for svært ved at spille på.

En anden god mulighed for børn er at købe dem en ukulele i stedet for, hvis du bare vil give dine børn en forsmag på, hvor sjov musik kan være. Ukuleler er også meget sjove at spille på. Et instrument vi også her på hjemmesiden har skrevet meget om.

Efter min mening, som tommelfingerregel kan man gøre sådan:

  • Børn på 6 år eller yngre: Køb en billig ukulele.
  • Børn i alderen 7-11 år: Køb en 1/2-størrelse guitar
  • Børn i alderen 12-15: Køb en 3/4-størrelse guitar. Selvom de muligvis også kan benytte en fuld størrelse, så kan de med sandsynlighed ikke spille lige så behageligt som på en 3/4 størrelse.
  • Børn over 16 år: teenagere spiller OK på en almindelig størrelse akustisk guitar.

Hvad er fordelene ved en mindre akustisk guitar til børn?

De er ofte billigere og derfor ikke en stor investering at købe en mindre akustisk guitar til børn, hvilket kan være en god ide, hvis du eller de ikke er helt sikre på, om de faktisk ender med at dedikere tid til at spille akustisk guitar.

3/4-store guitarer er også gode som “rejse” guitarer, hvis du vil tage en akustisk med på ture, f.eks. Når du skal på ferie. Dette er nem at transportere.

Mange akustiske guitarer i 3/4-størrelser er velegnede til børn, men du vil også bemærke at f.eks. Ed Sheeran spiller på en 3/4 akustisk guitar som sit hovedinstrument. Hvilket har været med til at gøre denne størrelse et populært valg for voksne også! De er velegnede til voksne med mindre hænder. Dog, til små børn er det muligvis stadig bedre at vælge en 1/2 størrelse guitar.

Når du har indsnævret din søgning til hvilken type akustisk guitar til børn du vil købe, er det tid til at vælge modellen. I denne artikel er der et link til Danguitar.dk hvor du kan købe mange forskellige akustiske guitarer.

Er du stadig i tvivl om hvilken guitar du skal købe til dit barn? Så kan du læse denne artikel om guitar for børn, som omhandler hvilket begynderguitar man skal købe til sit barn.

Gå til forsiden

Recent Content