Trommesæt og slagtøj


trommesæt billigt

Når du skal købe dit første trommesæt som begynder, skal du først finde ud af om du ønsker at købe de klassiske trommer, eller et elektronisk trommesæt. Dette guider vi dig heldigvis igennem til at finde ud af.

Udvalget af slagtøj er stort, og det findes til mange forskellige priser. Hos os, anbefaler vi dig at købe hos danguitar.dk, da de er en velkendt online musik butik, som har 5/5 stjerner på Trustpilot.

Elektriske trommer vs. klassiske trommesæt

Som begynder kan du som sagt starte to steder. Prisforskellen på et klassisk trommesæt og et elektrisk trommesæt er forskellige. Ofte ser man de elektronisk trommer være lidt dyre, da end et begynder trommesæt.

Da trommeinstrument er noget mere larmende end mange andre musikinstrumenter er, så kan det i nogle tilfælde være en god ide at købe et elektronisk trommesæt, hvis du bor et sted hvor du ikke har muligheden for at larme.

Et billigt George Hennesey trommesæt; perfekt til begyndere. Sættet indeholder 5 trommer, hi-hat, bækken, pedaler, stativer, trommestikker og trommestol. Velegnet til begyndere som skal starte med at spille trommer. Trommesættet indeholder 14″ lilletromme, 22″ stortromme, 14″ gulvtam og 10″/12″ tam’er.
Se hos danguitar.dk

(Pris, lagerstatus og levering som set i skrivende stund. Kan derfor være ændret)
Yamaha trommesæt; lidt dyre end det første trommesæt, men stadig velegnet til begyndere. Yamaha er et af de mest kendte producenter indenfor instrumenter, og man kan derfor være sikker på, at kvaliteten på dette trommesæt er rigtig godt. Dette Yamaha trommesæt indeholder stortromme, lilletromme, gulvtam og 2x tam
Se hos danguitar.dk

(Pris, stjerner, lagerstatus og levering som set i skrivende stund. Kan derfor være ændret)
El trommesæt fra hitman. Er du på udkig efter et el trommesæt for begyndere, kan dette hitman el trommesæt være en mulighed til en billig startpris.
Dette er velegnet til begyndere, som ønsker at give sig i kast med at lære at spille trommer. Trommesættet indeholder det du har brug for i form at lyde som en stortromme, lilletromme, gulvtam, hi-hats mm.
Se hos danguitar.dk

(Pris, lagerstatus og levering som set i skrivende stund. Kan derfor være ændret)

Ofte, vil man slet ikke have muligheden for de klassiske trommer i en lejlighed eksempelvis. Dog, skal man være opmærksom på, at et elektronisk sæt ikke nødvendigvis er lydløst.

Man vil stadig kunne høre dig slå med trommestikkerne ned i trommerne, som hvis du slog ned i en pude. Samtidig vil man også kunne høre dig slå på stortrommen med dine fødder, her kan man evt dæmpe larmen ved at lægge et tæppe under.

Ved et elektronisk trommesæt, kan du købe hovedtelefoner så kun du kan høre hvad du spiller. Har du tilgengæld muligheden for at larme, vil de almindelige trommer være ideel for dig at købe, og som sagt er prisen på et begyndersæt relativ billigt.

Billige trommestikker

trommestikker til trommesæt

Ved køb af en af delene skal du selvfølgelig huske at købe trommestikker med. Uden dette, kommer du ikke særlig langt. Disse køber du samme sted, hvor du køber dine trommer. Prisen på et par trommestikker koster ikke særlig meget. Det ville bare være ærgerligt, når du handler online, at modtage dine trommer men have glemt at købe trommestikker med.

Husk trommeskind til dit trommesæt

trommeskind til trommesæt

Trommeskind kan også være en ide at tilkøbe. Dette er måske ikke helt så nødvendigt hvis du er begynder og det er dit første sæt du køber. Men på sigt, kan det være godt at have noget trommeskind klar, hvis uheldet skulle være ude, og du kommer til at slå hul i enten lilletrommen, stortrommen eller en af tam trommerne. Typisk kan du købe trommeskind som en pakkeløsning, hvor du får samme skind til både lilletromme, stortromme og antal tam trommer

Mikrofonstativ til dit første trommesæt

trommesæt og slagtøj

Til de mere erfarne og professionelle, er du måske ude i, at du ikke længere benytter nodestativ, men at du nu mangler at købe mikrofoner til dit trommesæt. Som du måske har set på youtube og andre steder, så optager man lyden individuelt på hver tromme med mikrofoner. Dvs. mikrofonen er placeret helt nede ved eksempelvis lilletrommen, næsten der hvor du slår. Derfor ser vi at folk leder efter mikrofonstativ til deres mikrofoner.


Et mikrofonstativ kan du købe hos danguitar.dk. Et sådan stativ er ikke helt billigt, men tilgengæld findes der flere forskellige mikrofonstativer som du kan vælge mellem. Her kan man justere i højden alt efter hvordan du individuelt har opsat dine trommer, så dit mikrofonstativ kommer til at stå præcis sådan, at den optager din lyd korrekt.

Nodestativ som nybegynder til trommer

trommesæt nodestativ

Ekstra tilbehør udover trommestikker og trommeskind, kan være et nodestativ. Som nybegynder, får du måske undervisning, hvor du modtager nodepapir til at øve derhjemme. Et nodestativ kan du derfor tilkøbe når du køber dine første trommer. Dette kan typisk hæves og sænkes til den højde du skal bruge. Er du ude efter et billig første gangs, er et nodestativ ikke nødvendigvis det du absolut skal have til dit første køb, men kan være brugbart.

Andet slagtøj og trommer

trommesæt percussion

Andet slagtøj, hvis man ser bort fra de klassiske trommer og det elektroniske trommesæt, så findes der en lang tække perkussions. Perkussions er andre slagtøjs instrumenter, som man måske husker fra folkeskolen.

Disse instrumenter hjælper til at supplere og underbygge et musikalsk sammenspil ved at hjælpe til at holde rytmen. Perkussions, kan være forskellige små objekter så et rasleæg, bjælder, tamburin og djember. Hos Danguitar.dk har vi linket til nogle af disse, eksempelvis et rasleæg og djember kan du få til billige priser, og kan være nogle små sjove og brugbare tilføjelser at medbringe til dit næste sammenspil.

Cajon som akustiske trommer

Herunder perkussions, findes der også noget som et meget populær i tiden, hvor mange spiller akustisk musik på youtube, hvilket er en Cajon. En Cajon er også et slagtøjsinstrument som er tættere på tromme kategorien end på de førnævnte perkussions.

En cajon er egentlig en kasseformet slagtøj eller en ”akustisk tromme”. Måden den virker på, er at man sidder på kassen og slår på fronten af kassen. Den øverste del har en snarre, og fungere som den lyse tone (highhatten). Slår man på midten kommer en lidt mørkere tone (lilletrommen) og slår man nederst får man den helt mørke tone (stortrommen). En Cajon er god at medbringe til sammenspil i en akustisk optræden.

Et af de mest kendte trommesæt kommer fra Roland. Har du ikke besluttet dig for hvilket trommesæt du skal købe endnu? Så kan det være en god ide, at besøge Rolands hjemmeside for at finde inspiration til hvilket trommer du skal vælge. Læs om Rolands V-drums i linket.

Gå til forsiden

Recent Content