Halvakustisk guitar – sådan vælger du den rette


akustisk guitar

Guitaren er et af de mest populære valg, når det handler om at lære at spille et instrument. Mange millioner mennesker verden over klimprer på akustiske og elektriske guitarer både på hobbyniveau og professionelt. Hvis du er grebet af den bløde lyd af den akustiske guitar og den store klang fra den elektriske, bør du rette blikket mod en halvakustisk guitar. Her får du nemlig det bedste fra begge verdener.

>Læs også vores artikel om western guitar<

Hvad koster en halvakustisk guitar?

Prisen på en halvakustisk guitar varierer som alt andet alt efter af mærke, model, kvalitet og specifikationer. Du kan købe en billig halvakustisk til omkring 1.200 til 2.500 og derover. Det anbefales, at man undersøger de forskellige muligheder og sammenligner priser for at finde den bedste guitar til ens behov og budget.

Mærker som Gibson, Fender og Taylor tilbyder ofte guitarer med højere kvalitet og priser derefter. Dog er der også budgetvenlige mærker, der tilbyder guitarer til overkommelige priser som nævnt ovenfor.

Der er altså stor forskel på, hvad guitarer koster, og ligeledes hvad folk mener, man skal betale for en god en af slagsen. 

Måske har du læst diverse fora, hvor begyndere bliver rådet til at købe en guitar fra et større mærke. Gør du det, kan du dog ikke altid være sikker på at få valuta for pengene, da du jo ikke ved, om din interesse bliver hængende. Ofte laver de mindre guitarmærker ganske fine guitarer til en meget billigere pris. Du behøver ikke at have et særlig stort budget for at få en rigtig god halvakustisk guitar. Et godt råd er at starte ud med en guitar som passer til dit begynder budget for at se, om din nye hobby bliver ved at fænge, og derefter senere rykke op til en dyre guitar i bedre kvalitet.

Hvad er en halvakustisk guitar?

Der er et hav at forskellige typer guitarer på markedet, og det er derfor ikke noget at sige til, hvis du som begynder synes, det er uoverskueligt at vælge den helt rette. 

Den halvakustiske guitarer giver dig mulighed for at spille i forskellige musikgenrer, da de både har den bløde og runde lyd fra en akustisk guitar, samt den kraftige og effektfulde lyd fra en elektrisk guitar.

Holder du både af afslappede akustiske melodier og en storslået elektrisk klang, kan du med fordel vælge en halvakustiske guitar. Det er en delvis akustisk, delvis elektrisk guitar, der har indbygget elektronik, så den kan tilsluttes en forstærker. Selve kroppens dybde er noget mindre end den almindelige akustiske guitar.

En halvakustisk guitar en indbyggetforstærker, som intensiverer det svage signal, guitarens mikrofon udsender til et signal, som en forstærker kan opfange. De dyrere halvakustiske guitarer har ofte en mikrofon inde i kroppen, hvilket giver en super flot gengivelse af instrumentets resonans. Desuden er moderne modeller stort set altid udstyret med en indbygget tuner.

Hvilken halvakustisk guitar skal jeg vælge?

Inden du vælger en guitar, bør du overveje, hvad dine mål er for dit guitarspil, da guitaren helst skal passe til dine ambitioner. Vil du blot hygge dig med instrumentet i friheden, eller går du benhårdt efter at mestre instrumentet? Dine mål spiller nemlig en rolle i forhold til prisen og materialevalget.

Hvilken guitar du skal vælge afhænger selvfølgelig også af dine behov og præferencer som musiker. Her er nogle ting, du skal overveje, når du vælger en halvakustisk guitar:

  1. Pris: Overvej dit budget og vælg en guitar, der passer inden for det.
  2. Lyd: Overvej hvilken type musik du vil spille, og vælg en guitar, der passer til den musikalske genre.
  3. Spillekomfort: Prøv en guitar, inden du køber den, og sørg for, at den føles godt at spille på
  4. Kvalitet: Overvej kvaliteten af træ og sørg for, at guitaren er lavet af pålidelige materialer.
  5. Læs anmeldelser og spørge andre musikere om deres anbefalinger, før du træffer dit valg.
akustisk guitar

Hvilket materiale giver guitaren den bedste lyd?

Guitarens kvalitet og pris afgøres typisk af dens materialer. De billigere guitarer er ofte lavet af kunstmaterialer, der ligner træ, hvor de dyrere modeller er produceret af ægte træ. Hårde træsorter resulterer i en lys tone, mens bløde træsorter giver en mere afrundet klang. Kunsttræ er ikke altid et dårligt valg, men højkvalitets træ sikrer guitaren en længere holdbarhed.

Det er vanskeligt at give et eksakt svar på, hvilke materialer der giver guitaren den bedste lyd. Det handler nemlig om personlig smag og behag.  

Til forsiden

Recent Content