Lær at spille guitar for begyndere


guitar

Er du ved at købe din første guitar, så har du sikkert også spurgt dig selv “hvordan lærer jeg at spille guitar som begynder?” Der er mange måder, man kan lære at spille guitar på. Det handler om, at du finder en måde, som matcher din læring, så det bliver nemmere for dig at lære at spille guitar som begynder.

Når det handler om at spille et instrument, handler det dog i høj grad også om at øve sig igen og igen.

Læs også vores artikel om hvilken guitar du skal starte med

Guitar og andre instrumenter er som en slags værktøj. Man lærer det ikke ved bare at læse om det, ved at se på instrumentet eller ved at spille en enkelt gang. Man bliver aldrig færdig med at øve sig, for man kan altid blive bedre til at spille guitar.

Se med her, hvor vi giver nogle tips til, hvordan du kan begynde at lære at spille guitar som begynder.

Lær guitar via online kurser

Når du skal begynde at lære at spille guitar, kan du med fordel se efter nogle af de mange online videoer, der findes på internettet. De findes i store mængder på især YouTube, som er gratis, så du kan prøve det allerede i dag.

Du kan via videoerne få en god introduktion til, hvordan du holder på guitaren, hvordan du benytter dig af et plekter, hvordan din fingersætning skal være og hvilke rytmer du kan spille på guitaren. Det er en god måde at blive sat en smule ind i guitarspillet på.

Der findes både videoer fra amatører, men også videoer fra mere professionelle undervisere.

Er du interesseret i online guitar undervisning så læs mere her

Køb bøger om at lære at spille guitar

Der findes et hav af bøger, som kan lære dig at spille guitar. Hvis du er typen, som har brug for at have tingene på skrift, så er det måske mere dig, end f.eks. at se videoer online.

Der findes mange bøger om både fingersætning og akkorder. Hvis dit guitarspil mest handler om at kunne akkompagnere sang, så er en bog om akkorder rigtig fin. Du kan også med fordel kombinere bøger om guitarspil med videoer på nettet eller blot ved at aflytte rytmerne fra forskellig musik. 

Lær guitar ved at gå til guitar på din lokale musikskole

En anden måde at lære at spille guitar på, er ved at gå til guitar på din lokale musikskole. Der er er mange, der lærer guitarspillet ved at gå til undervisning på en ugentlig basis.

Det kan især være gavnligt for dig, som helt grundlæggende har brug for, at nogen hjælper dig med at finde rytmerne, at sætte fingrene de rigtige steder osv.

Derudover er det den bedste metode at lære på, da du har en underviser, som kan rådgive dig direkte, og du kan få klar udmelding om, hvornår du gør noget rigtigt og forkert – en bog eller video kan ikke rette på dig.

guitar

Øvelse gør mester

Som nævnt i indledningen gør øvelse mester. Guitaren er som et værktøj. Den skal spilles på igen og igen, for at man mestrer guitarspillet. Jo mere man øver sig, jo bedre bliver man, og jo mere avanceret kan man spille. Det handler om hele tiden at udvikle sig, så man bliver bedre og bedre til guitaren.

Gå til forsiden

Recent Content