Købsguide: El klaver


klaver

Et el klaver er det perfekte valg for dig, der holder af det mest ikoniske tangentinstrument, og som vil have et velklingende og kompakt elektrisk klaver derhjemme.

Læs også vores artikel om klaver for begyndere

De pladsoptimerende, digitale pianoer findes i mange forskellige udgaver, så der kan vælges den rette model til nybegynderen og dig, der er øvet på et flygel.

Når du skal have købt det bedste el-klaver, er der flere forhold, der spiller ind på din beslutningsproces. Du skal blandt andet vælge det rette mærke, ligesom du skal overveje, hvor mange indstillinger du har brug for på dit instrument.

Hvad koster et el klaver?

Et el klaver findes fra 2.000 kroner og op til knap 20.000 kroner. Som tommelfingerregel kan du gå ud fra, at du får mere følsomme tangenter på de dyre klaverer, der også vil give et større lydmæssigt repertoire.

Du skal sætte prisen op imod dine musikalske drømme og de egenskaber, som dit instrument er designet med.

Klaver til barn eller voksen?

Den største forskel imellem de forskellige klaverer i den elektriske genre, handler om design. Der er børneudgaverne og dem, der er lavet til voksne.

Det er børnemodellerne, der er de billigste, digitale klaverer. De kan bruges til børn fra 3-10 år, og de er bygget og indstillet til at hjælpe barnet godt på vej musikalsk.

Når det kommer til at vælge et digitalt klaver, kan det være en udviklingsmæssig fordel at vælge de modeller, som kan kobles op på din smartphone. På den måde kan du få god undervisning derhjemme, når du har tiden til det.

El klaver til nybegynder, let øvet eller professionel?

Det afgørende er, at du vælger et klaver, som matcher dine musikalske ambitioner. Det kan svare sig økonomisk og teknisk, at du investerer i en god og professionel model, når du har høje ambitioner for dit fremtidige spil.

Ønsker du derimod at have et el klaver i hjemmet til fornøjelse og hyggeligt spil, kan det være tilstrækkeligt at vælge et instrument fra mellemprisklassen.

Når du undersøger de forskellige digitale klaverer, vil du opdage, at de findes i mange designs. Der er de store modeller, som er lavet som et samlet møbel, og der er de praktiske og mobile klaverer, der ikke optager meget plads.

Hvad der er det rette design for dig, vil afhænge af, hvor meget plads du har i boligen, og om du har brug for at kunne transportere dit klaver.

Spiller du sammen med andre, og øver I forskellige steder, vil det komme dig til gode at vælge et transportabelt el-klaver. 

klaver

Hvor meget tilbehør skal der følge med et elektrisk klaver?

Det er ikke kun designet, der har indflydelse på prisen. Det er også, hvor meget tilbehør i form af klaverbænk, stativ (til de kompakte og mobile modeller), høretelefoner og pedaler, der skal følge med til dit instrument.

Når du har høje ambitioner med dit spil, eller når du er øvet, får du størst udbytte af dit klaver, når du vælger en fuld pakke med komplet tilbehør.

Du kan arbejde med udformning af klange, når du har en pedal, og med et par praktiske høretelefoner kan du øve derhjemme uden at genere husstandens øvrige beboere.

Keybordstativ fra supreme. Et krydsstativ til keyboard og elklaver som kan sammenklappes. Dette keybordstativ er i høj kvalitet og stabilt samt let at stille op. Supreme keyboardstativet kan justeres i højden
Se hos Danguitar.dk

(Pris, lagerstatus og levering som set i skrivende stund. Kan derfor være ændret)
Tuff stand keyboardbænk. Dette keyboardbænk er billig til prisen og god til en nybegynder. Keyboardbænken er justerbar og kan indstilles i 4 trins højder
Se hos Danguitar.dk

(Pris, stjerner, lagerstatus og levering som set i skrivende stund. Kan derfor være ændret)
Drum limousine hovedtelefoner til elklaver eller keyboard. Et billig sæt hovedtelefoner i god kvalitet, og som sidder behageligt. Drum hovedtelefonerne er lydisoleret og reducerer udefrakommende støj
Se hos Danguitar.dk

(Pris, stjerner, lagerstatus og levering som set i skrivende stund. Kan derfor være ændret)

Besøg yamaha.com og læs meget mere om at lære at spille på et yamaha klaver

Gå til forsiden

Recent Content