Percussion instrumenter – Købsguide for begyndere


percussion

Percussion er en samlet betegnelse for rytme- og slagtøjsinstrumenter, der er uundværlige i bands. Rytmeinstrumenterne findes i mange udgaver, og der er forskel på, hvilke der skal bruges afhængig af den musikalske genre.

Er du ny med percussions, skal du gøre dig overvejelser om både typer og antal af instrumenter. Herunder kan du læse mere om, hvordan du kommer godt i gang med percussion som nybegynder.

Dan dig et overblik over de mange typer og udgaver af percussion

Før du køber claves, congas, maracas eller tamburin, skal du danne dig et overblik over de mange forskellige typer og udgaver af slagtøjsinstrumenter, der findes på markedet. Er du allerede i et band, er det bandets musikalske stil, du skal tage afsæt i. Der er forskel på, om I spiller rock, pop eller samba.

Det er særligt i brasiliansk musik, at de mange rytmeinstrumenter anvendes. Derudover tilfører slagtøjet masser af musikalske nuancer og dimensioner til den mere vestlige musik, hvor poppen er udbredt.

Når du sammenligner de mange instrumenter til rytmer, kan du bedst udpege det slagtøj, der vil matche dine musikale interesser.

Der vil være stor forskel på priserne af slagtøjet. Design, materialer og udformning er med til at afgøre, hvor meget de koster. Du skal regne med, at der er brug for minimum 3 forskellige percussions, når du spiller i band.

Hvad er dine ambitioner med percussions?

Den store fordel ved at begynde med percussion er, at alle og enhver kan komme godt i gang. Modsat strenge- og blæseinstrumenter, kommer du hurtigt til at kunne mestre både trommer, cabasa, klokker og shakere.

Før du kaster dig ud i det store udvalg af rytmeinstrumenter, er det en god idé at gøre dig tanker om, hvor du vil hen musikalsk. Skal slagtøjet bruges til ren fornøjelse og som en skøn hobby med gode venner, kan du sagtens vælge nogle af de budgetvenlige udgaver. Har du derimod høje ambitioner med dit spil, og har I allerede lagt koncertplaner i bandet, vil det være mest tilfredsstillende at bruge flere penge på køb af de bedste instrumenter.

Som nybegynder kan du være mere afslappet med brands og fabrikanter. Det vigtigste er, at du får anledning til at arbejde med forskelligt slagtøj, så du kan finde frem til de instrumenter, der tiltaler dig mest.

Når du er blevet bekendt med dine favoritter, og når du har fundet ud af, hvilke instrumenter der giver musikalsk energi til dit band, kan du avancere til eksklusive udgaver af percussions.

percussion

Overvej om sæt er det rette valg for dig

Det er ikke sikkert, at du er afklaret med, hvor musikken bringer dig hen. Er du nysgerrig efter at arbejde med rytmer, og har du en åben indstilling til forskellige genrer, kan det være en fordel at købe percussions i sæt. Her får du 3-5 instrumenter, der er pakket i én løsning. Du slipper for selv at sammensætte dit slagtøj, og produktløsningen giver dig de bedste muligheder for at komme godt i gang teknisk.

Der kan desuden være penge at spare, når du køber slagtøj i sæt.

Hvordan kommer man bedst i gang med at spille på percussions? Som du har kunne læse i artiklen, findes der forskellige slags instrumenter i denne kategori. Vores råd, er at kontakte en professionel musikunderviser, som sørge for at du kommer godt i gang med at lære at spille percussions, evt. via online musikundervisning

Gå til forsiden

Recent Content