Trommesæt til børn


Har dit barn en lille trommeslager gemt i maven? Så læs med jer, hvor vi guider dig til at finde det rette trommesæt til dit barn.

Musik er skønt – det er der ingen tvivl om. Vi mennesker bruger musik til mange forskellige ting; vi bruger det til at feste med, til at gøre opvasken lidt sjovere og til at hjælpe vores knuste hjerter med at hele. Der er ingen tvivl om, at musik har en stor indflydelse på os mennesker. 

>> Læs også vores artikel om elektriske trommesæt <<

 Faktisk er musik har så stor en indflydelse på os, at studier viser, at musik kan være med til at fremme børns koncentrationsevne, arbejdshukommelse og indlæringsevne. Hvis dit barn derfor viser interesse for musik, så er der altså bare med at støtte dem. 

Hvilket instrument skal I vælge? – Prøv trommesæt til børn

Der findes et hav af forskellige instrumenter, hvormed det kan føles uoverskueligt for både dig og dit barn, når I skal finde et instrument, som de gerne vil lære at spille på. 

Et rigtig godt bud på et instrument, som kan være en god måde at komme ind i musikkens verden på, er trommer. Når man spiller trommer, så lærer man nemlig noget helt basalt inden for musik: man lærer nemlig rytmen.

Når dit barn skal lære trommer, så er det en god ide at købe et trommesæt til barnet, som det kan have derhjemme. På den måde kan barnet øve sig, når det ønsker. 

Sådan finder du det rette trommesæt til dit barn

Medmindre du selv spiller trommer eller er med i et band, så er det langt fra sikkert, at du kender til de mange forskellige slags trommesæt, som barnet kan vælge imellem. Derfor får du her et par tips til overvejelser, som du kan gøre dig, så du er sikker på at finde frem til det bedste trommesæt til dit barn.

1. Akustisk eller elektronisk

Det første, som du skal overveje, er, om trommesættet til barnet skal være akustisk eller elektronisk. Der er naturligvis fordele og ulemper ved begge dele; ved det akustiske trommesæt får dit barn en mere autentisk oplevelse, men desværre larmer det rigtig meget for jer andre i husstanden. 

Det problem bliver afhjulpet med et elektronisk trommesæt til barnet, da det her er muligt at tilslutte høretelefoner, så det kun er barnet selv, som kan høre trommerne. Dog kan det som sagt føles mindre autentisk at spille på. 

Men en anden fordel ved elektroniske trommesæt er, at der ofte er en række indbyggede lyde og funktioner, som kan gøre det mere sjovt og udfordrende for barnet at spille på. Samtidig giver elektroniske trommesæt også mulighed for at justere lydstyrken, så det passer til de omgivelser, som det bliver brugt i. Så det er en overvejelse, som I skal tage, når I vælger trommesæt til barnet.

2. Hvor meget skal trommesættet bruges?

Prisen på et trommesæt til børn kan variere meget afhængigt af kvaliteten af instrumentet, mærket, størrelsen og om det fx er elektronisk eller akustisk. Børn skifter hurtigt interesser – det er sådan de udvikler sig, men det kan blive en dyr fornøjelse for jer som forældre, hvis I konstant køber det dyreste udstyr. Overvej derfor, hvor meget I er villige til at betale for trommesættet til barnet. Dog bør I som hovedregel ikke gå under 2000 kr., da det som udgangspunkt er minimumsprisen på et nogenlunde trommesæt. 

3. Ekstratilbehør eller ej

Denne overvejelse hænger lidt sammen med punkt to, da det hurtigt kan blive dyrt at købe en masse ekstraudstyr til trommesættet til barnet, hvis det alligevel ikke bliver brugt. Dog skal I naturligvis have fat i nogle trommestikker som minimum, så det kan være en god ide at tage et kig på mulighederne indenfor ekstratilbehør.

Det kan være en god idé at starte med de nødvendige ting og derefter tilføje mere tilbehør, når barnet har brug for det. På den måde kan I undgå at bruge unødvendige penge og samtidig støtte barnet i sin musikalske rejse.

Nogle forslag til tilbehør til et trommesæt kunne være:

  1. Trommestikker: Det er en af de mest grundlæggende ting, man har brug for, når man spiller trommer.
  2. Trommepedaler: Hvis man vil have mulighed for at spille dobbeltbass, er en ekstra trommepædals nødvendig.
  3. Ekstra bækken: Der er mange forskellige typer bækken, man kan vælge imellem som hver giver forskellige lyde
  4. Trommeskind: Trommeskind skal udskiftes regelmæssigt for at opretholde en god lyd, da de bliver slidt
  5. Trommestol: En god trommestol er vigtig for at sikre en korrekt siddestilling og spillekomfort.

Ønsker du at læse mere om trommer og trommesæt så kan du læse vores artikel om slagtøj her

Til forsiden

Recent Content