Guide – Køb af western guitar


guitar

Er du lidt eller meget erfaren med at spille på guitar? Og vil du have en guitar med en skøn klang, du kan bruge til solospil eller akustiske koncerter? 

Western guitaren er et godt valg for dig, der har styr på akkorder og fingerspil. Guitaren er en elsket model, der er kendt for sine stålstrenge samt sin varme og rummelige klang. Du behøver ikke en forstærker, når du vil skabe harmonisk lyd i rummet, du giver koncert i.

Hvilken western guitar skal jeg vælge?

Når du skal købe guitar, er det vigtigt, at du vælger en model, som matcher dine ambitioner samt dit nuværende niveau for fingerspil. Der er ikke meget ved at købe en avanceret eller professionel guitar, hvis du er nybegynder med det udødelige strengeinstrument. 

>> Læs og vores artikel om elektriske guitarer <<

Når det kommer til guitarer i western-udgaver, skal du være særlig opmærksom på, at instrumentet er skabt med stålstrenge. Disse strenge er mere krævende at spille på sammenholdt med strenge af nylon.

Der findes et stort udvalg af guitarer i western-udgaver. De varierer i størrelser, så det er muligt for både børn, unge og voksne at spille på dén model, som matcher den fysiske størrelse. 

Hvad skal du overveje?

Du skal forholde dig til følgende specifikationer, når du vil finde frem til den bedste western guitar:

  • Mærke 
  • Størrelse
  • Pris

Der vil være sammenhæng mellem mærke, kvalitet og pris, når du køber guitar. Som tommelfingerregel kan du gå ud fra, at des dyrere dit strengeinstrument er, des mere fyldig klang vil guitaren kunne skabe. Er du let øvet, eller har du planer om at bruge dit instrument til koncerter, kan det svare sig at vælge en model fra mellemprisklassen og opefter. 

Med en guitar i western udgave kan du eksperimentere med dit spil. Du kan bruge strengeinstrumentet til både akkompagnement, akkordspil samt solospil. 

akustisk guitar

Hvad er forskellen mellem spansk guitar og western guitar?

Det er den spanske guitar og guitaren i western udgave, der er de mest udbredte guitartyper i verden. Selvom instrumenterne i stor udstrækning minder om hinanden, er der væsentlige forskelle mellem dem. Western udgaven spilles med stålstrenge, mens den spanske guitar har strenge af nylon. Dette er også grunden til, at der typisk bruges plekter til western instrumenterne. 

Størrelsesmæssigt afviger de 2 guitarmodeller også fra hinanden. Når de sammenlignes fysisk, kan det ses, at den spanske guitar er mindre i “kroppen” end western modellen. Størrelsen på kroppen har betydning for, hvor rund og fyldig en klang der kan skabes. Derfor er westerguitaren i stand til at frembringe mere harmoniske og runde klange end den spanske model.

Hvad koster en western guitar?

Du finder de populære guitarer i western udgaver fra cirka 500 kroner og opefter. Skal dit instrument bruges til den ambitiøse eller øvede guitarist, skal du købe en model til minimum 1.000-1.500 kroner. Gælder det køb af guitar til nybegynderen, er det værd at se efter pakkeløsninger, hvor du både får guitar, plekter, pedal og rem med i købet. Du sparer penge på at købe instrument sammen med dit uundværlige tilbehør

Til Forsiden

Recent Content