Elektrisk guitar for begynder


elektrisk guitar

Hvad bør man vide, før man køber sin første første elektriske guitar? Som begynder kan det være skræmmende at købe sin første elektriske guitar. Hvilken guitar skal man vælge? Der eksisterer nemlig mange forskellige slags guitarer, samt et utal af forskellige prisklasser.

Dit køb kan gøres lettere, ved at lære nogle få aspekter om den elektriske guitar inden for foretaget dit køb.

Vi har derfor lavet en personlig guide til at hjælpe dig, med netop nogle af disse punkter, som vi mener du vil få gavn af at vide, inden du køber din første elektriske guitar.

Hvis du er helt ny i guitar-verdenen, så vil du med de rigtige oplysninger, være i stand til at købe det rette instrument i første omgang.

Akustisk eller elektrisk guitar

Ganske kort, vi ved godt du er kommer til denne side for at læse om elektrisk guitar. Men derfor skal vi lige have de basale koncepter på plads. Der er to hovedtyper: akustisk guitar og elektrisk guitar. Så hvad er forskellen mellem de to og hvilken slags guitar skal du købe?

Nogle begyndere fortrækker at lære at spille guitar på en akustisk guitar. Den akustiske guitar er lavet af træ og har en hul krop med et hul skåret ud under strengene. Den hule krop af den akustiske guitar er det, der forstærker lyden.

>> Læs også vores artikel om akustisk guitar for begyndere <<

Elektriske guitarer er, som navnet, elektrisk, dvs. den giver ingen lyd uden en forstærker, modsat af hvad en akustisk guitar gør.

Derfor sagt, du bliver også nødt til at købe en forstærker med til din el guitar, hvis du beslutter dig for at spille på denne type guitar.

Til dit held, som er landet på denne side, om at købe din første elektriske guitar, så kan vi fortælle dig, at det er generelt lidt sværere at spille en akustisk guitar end en elektrisk, da du bliver nødt til at trykke lidt hårdere på strengene.

Mange guitarlærere anbefaler at starte med akustik for alle guitarister til at opbygge fingerstyrke og mestre teknik. Idéen er, at når du først er i stand til at spille en akustisk guitar, vil det være en leg at afhente en elektrisk.

Men du er kommet her for den elektriske. Så lad os dykke ned i det:

Hvor meget skal jeg betale for en elektrisk guitar til begyndere?

el guitar

Teknisk er der ingen grænser for, hvor meget du skal betale, når du køber din første elektriske guitar, hvis du har budgettet.

Beslut dig for et budget og hold fast på det, fordi du måske bliver fristet til at betale det lille ekstra for en bestemt form eller farve. Dog er der ingen årsag til at købe en begynder guitar til 5000 eller 10.000 kr. Jo hvis du har pengene.

Hvis du køber over dit budget og finder ud af, at det ikke er instrumentet for dig, eller du keder dig, så har du spildt en stor sum penge på det. Start derfor billigt og gradvist opbygge i pris med dine fremskridt og dedikation.

Priser (Tommelfingerregel)

Men for en almindelig nyebgynder, vil man som tommelfingerregl måske sige 1000kr, for en begynderguitar. Typisk kan du finde en pakkeløsning med en forstærker til en 1200-1500 kr alt it alt. Så er du allerede godt kørende.

Årsagen til at det ikke nødvendigt at bruge så meget på en begynders elektrisk guitar, er at med så mange guitarmærker og modeller på markedet har fabrikanterne måttet oprette at sikre, at deres guitarer opfylder en bedre standard til en lavere pris.

Køb en el-guitar til begyndere

Hold dig fra at købe en billig elguitar til 100kr på en kinesisk eller anden udenlandsk hjemmeside.

Du får hvad du betaler for, og det du højest sandsynligvis ender med, er en defekt guitar, der lyder forfærdelig og allerede efter første dag, har du mistet interessen for at lære at spille elektrisk guitar.

Der er forskel mellem ‘overkommelig’ og ‘billig’, så gør din research, før du køber noget. Vi linker til danguitar.dk som har billige guitar, men stadig i rigtig god kvalitet. Her er du sikret et ordentlig produkt.

Men hvis du har ambitioner om scenen eller optagelsen, kan du muligvis investere lidt mere i noget, der ser ud, føles, spiller og lyder af højere kvalitet.

Dette sparer dig penge i det lange løb (da du ikke behøver at opgradere så snart) og giver dig en guitar, der er klar til udførelse, når du er.

For eksempel ville en nybegynder drage fordel af en behagelig og let krop, da du ikke rigtig vil ønske at kæmpe med en tung og akavet krop, mens du prøver at lære dine akkorder samtidig.

Det er derfor klogt for begyndere at gå med en tyndere eller lettere guitar, såvel som en let at holde kropsform i stedet for en Flying V, eller noget på samme måde akavet

Elektrisk guitar til børn

Nogle mener, at en akustisk guitar er god at starte med til børn – både fordi de kan være billigere, og du skal ikke bruge ekstra udstyr som forstærkere mm. Samtidig får de med en akustisk guitar står de ikke bag en mur af forvrængning og effekter.

Det kan såmænd være rigtigt nok, men v er ikke enige om at tvinge et barn til at spille en akustisk guitar, hvis de ønsker at lære en elektrisk guitar.

Årsagen er enkel: Nye spillere – især børn – kan miste interessen hurtigt. Ved at lade dem spille det instrument, de ønsker, og ikke det, du føler, er bedst, vil du sandsynligvis se forbedring i deres spil og holdning til at øve. At lære guitar skal være en sjov, selvmotiveret aktivitet, og at indføre for mange regler kan have en negativ effekt.

Så lad dit barn vælge hvilket instrument og hvilken stil der skal spilles.

Den vigtigste ting er at sikre, at interessen for at spille er i live. Så længe de er ivrige efter at lære, er det kun naturligt for spilleren at få trangen til at begynde at udforske andre guitartyper, som en akustisk senere.

Hvilken størrelse skal jeg gå efter til mit barn?

elektrisk guitar

Dette afhænger meget af dit barns alder. Vær altid opmærksom på guitarstørrelsen, hvis du køber en guitar til et barn. Små hænder, der spiller på en guitar i fuld størrelse, kan være vanskeligere.

Hos Danguiar.dk som vi linker til, kan man på nuværende tidspunkt, hvor dette bliver skrevet, køb en børneguitar i 3/4 guitarstørrelsen, som passer til børn fra alderen 3 til 8 år, ifølge beskrivelsen.

Børneguitar priser

Hvis du køber en elektrisk guitar til dit barn, er prisen for en begynderguitar nogenlunde det samme som for en voksen.

Vælger du en 3/4 størrelse, som beskrevet ovenfor, så ligger prisen ca. på 1000kr for en elektrisk guitar, eller 1300-1500 ca, for en pakkeløsning med guitar og forstærker til børn.

For eksempel ville en nybegynder drage fordel af en behagelig og let krop, da du ikke rigtig vil ønske at kæmpe med en tung og akavet krop, mens du prøver at lære dine akkorder samtidig.

Det er derfor klogt for begyndere at gå med en tyndere eller lettere guitar, såvel som en let at holde kropsform i stedet for en Flying V, eller noget på samme måde akavet

Hvilken størrelse skal jeg gå efter til mit barn?

Dette afhænger meget af dit barns alder. Vær altid opmærksom på guitarstørrelsen, hvis du køber en guitar til et barn. Små hænder, der spiller på en guitar i fuld størrelse, kan være vanskeligere.

Hos Danguiar.dk som vi linker til, kan man på nuværende tidspunkt, hvor dette bliver skrevet, køb en børneguitar i 3/4 guitarstørrelsen. Dette passer til børn fra alderen 3 til 8 år, ifølge beskrivelsen.

Ekstra tip inden du køber din første guitar

Når man skal købe en elektrisk guitar, kan man ikke komme udenom at falde over ordet “fender”. Netop producenten Fender laver nogle af de mest kendte guitarer. Er du derfor stadig på udkig efter mere information inden du køber din første el guitar? Så kig forbi fender.com, og læs deres begynderguide.

Gå til forsiden

Recent Content