Køb af nodestativ – sådan finder du det rette


nodestativ

Når du spiller efter noder, er du nødt til at kunne se noderne, imens du spiller, og du skal også have noderne inden for rækkevidde, sådan at du kan bladre, efterhånden som du når frem i musikstykket. Til det er du nødt til at have et nodestativ.

Sådan et nodestativ skal kunne have nodepapirerne eller nodebøgerne stående slået op, det skal være tilgængeligt, og så skal det være solidt. Et nodestativ skal være din vigtigste makker, når du spiller efter noder.

Hvilke nodestativer findes der?

Nodestativer findes i forskellige varianter. De mest klassiske er dem, der står på en fod på gulvet. De fås i forskellige udgaver. Desuden findes der nogle modeller, der er skabt til at stå på et bord. De fleste nodestativer kan klappes sammen, sådan at de er nemme at pakke væk, når de ikke er i brug.

De bør være justerbare, så de kan indstilles sådan, at brugeren har nemt ved at kaste et blik på nodepapiret, imens der bliver spillet. Du kan også med fordel tilkøbe en nodelampe, der kan sættes det mest strategisk rigtige sted, så du hele tiden har lys på dine noder. Det er super praktisk, hvis der er lidt dunkelt der, hvor du skal spille. En nodelampe kan bestå af en eller to lyskilder

Det store udvalg af nodestativer

Mange af nodestativerne er lavet af metal, men de kan også være lavet af træ eller plastic. De høje stativer, der er beregnet til at stå på gulvet på tre ben, er oftest lavet af metal, men kan også være udført i træ. Øverst, hvor nodepairerne skal stå, vil der være en plade eller et stativ, hvor noderne kan hvile på. nogle af modellerne har mulighed for at holde på papirerne. Bordmodellerne kan også være udført forskelligt.

Om du foretrækker den ene slags nodestativ frem for det andet, kan afhænge af smag og behag, og det kan også være af praktiske årsager. Den ene model kan være mere praktisk eller æstetisk i forhold til det enkelte instrument end den anden.

nodestativ

Hvad koster et nodestativ?

Det er ikke den største udskrivning i din spillerkarriere, du kommer til at foretage, når du skal anskaffe dig et godt nodestativ. Det koster nemlig ikke så meget. Prismæssigt ligger de fra under 200 kroner og op til cirka 1.000 kroner.

Det er derfor ikke der, du behøver at spare og at nøjes med et selvgjort arrangement. Du kan dårligt undvære et nodestativ, og når nu det prismæssigt er tilgængeligt, så kan du jo vælge det stativ, du synes bedst om, og som er mest praktisk for dig. Det kan selvfølgelig også spille en rolle, hvilket instrument du spiller.

Det betyder også noget, om det pågældende nodestativ skal være et, der skal stå mere eller mindre permanent derhjemme eller i dit øvelokale, eller om det er et, der skal pakkes ned og transporteres hyppigt.

Spiller du i et orkester, så kan det være, at I synkroniserer jeres nodestativer, sådan at de er ens. Det ser godt ud.

Sæt dine nodebøger på stativet og klips en nodelampe på, så er der styr på den del af dit udstyr.

record nodestativ
Et helt standard nodestativ i sortlakeret metal som nemt kan foldes sammen og foldes ud.
Se på danguitar.dk

(Pris, stjerner, lagerstatus og levering som set i skrivende stund. Kan derfor være ændret)
george hennesey nodestativ
Et flot George Hennesey nodestativ i kvalitets metal Robust og kan holde til mere end de billigere modeller.
Se på danguitar.dk

(Pris, stjerner, lagerstatus og levering som set i skrivende stund. Kan derfor være ændret)

Vil du læse mere om nodestativer, hvilke forskellige typer der findes, samt materiale og størrelser, så findes der en 5 steps guide hos clarinet.dk som kort beskriver de forskellige muligheder.

Gå til forsiden

Recent Content