Hvilken guitar skal jeg starte med?


guitar

Hvis du leder efter en guitar, har du højst sandsynligt et spørgsmål i hovedet – “hvilken guitar skal jeg starte med?”. Det er ikke et ualmindeligt spørgsmål for guitar begyndere, og her får du nogle gode råd til, hvordan du bliver klogere på, hvilken guitar du skal starte med.

Hvilken guitar skal du starte med?

Når du vælger hvilken guitar du skal starte med, er det meget relevant, at du finder ud af, hvilken slags musik du gerne vil lære at spille. Der findes nemlig tre slags guitarer; spansk, western og elektrisk. Man spiller på dem ens, men det er forskellig lyd, de kommer med, og forskellig slags musik.

Det er umuligt at komme med anbefalinger om, hvilken slags, der vil være den rette for dig, for det handler i virkeligheden meget om din musiksmag, og om hvad du forestiller dig, at du skal spille. Du kan dog starte med at undersøge, hvordan de tre slags guitarer adskiller sig fra hinanden.

Den spanske guitar som nybegynder

Den spanske guitar er den guitar, der også er kendt som den klassiske guitar. Det er den guitar, man bruger til f.eks. at spille klassisk musik og spansk musik såsom flamingo.

Den spanske guitar er en akustisk guitar, hvilket betyder at den ikke tilkobles elektronik. Den spanske guitar er forløberen til western guitaren, men der er forskel på størrelsen på de to. Den spanske guitar er mindre end western guitaren, og derfor også ofte en oplagt guitar for børn og nybegyndere.

Læs vores artikel om akustisk guitar til børn

Den er også bredere i halsen, hvilket gør det nemmere at spille uden at fingrene kluntet kommer til at være i vejen for hinanden. Strengene består både af nylon og stål, hvilket gør, at man ikke behøves at trykke så hårdt på guitaren. Derfor kan du klart anbefales den spanske guitar, hvis du skal bruge en guitar, der egner sig til børn og nybegyndere.

guitar

Køb akustisk western guitaren

Der er som nævnt tidligere forskel på størrelsen på den spanske guitar og western guitaren. Western guitaren er større end den spanske guitar.

Western guitaren er oplagt til fingerspil og akkompagnement til sang. Kroppen på western guitaren er også større end den spanske guitar, hvilket giver den mere fyldig lyd og volumen.

Læs vores artikel om akustisk guitar for begyndere

Ofte medfølger der en mulighed for, at der kan sættes mikrofonsystem til western guitarer, så de kan bruges i sammenhæng med elektronisk musik.

Drømmer du om at være singer-songwriter musiker, kan denne type af guitar derfor varmt anbefale at starte med.

Elektrisk guitar til dig der vil spille i band

Den elektriske guitar fungerer anderledes end western guitaren og den spanske guitar. Hvis du køber en elektrisk guitar til at starte med, skal du også købe en forstærker, da det er gennem forstærkeren lyden kommer.

Den elektriske guitar bruges næsten udelukkende til rytmisk musik, og den er oplagt for dig, der gerne vil spille i band og spille rytmisk musik.

Læs vores artikel om elektrisk guitar for begyndere

Den elektriske guitar er en smule dyrere end de andre guitarer, da man er nødt til at købe forstærkeren med. Medmindre du aktivt er med i et band, så anbefales det at starte med en akustisk guitar, indtil du ved, om du gerne vil fortsætte med at spille på guitar.

Gå til forsiden

Recent Content