Vælg den rigtige størrelse guitar til dit barn


guitar

Hvis I skal ud og købe jeres barns første guitar, så er det vigtigt, at vide hvilken størrelse der passer til barnet. Hvis man vælger en guitar, der er for stor, vil det gøre det sværere for barnet at holde og kontrollere guitaren. Ikke nok med at det er svært at lære at spille musik, så gør selve guitaren det også sværere.

For at skabe de bedste betingelser for dit barn, bør du derfor købe den rigtige størrelse, som passer dit barn nu og her. 

Læs også vores artikel om spansk guitar

Hvordan du finder frem til den rigtige størrelse guitar til børn

Når du skal finde den rigtige størrelse til guitaren, er det størrelsen på dit barn, der er afgørende for, hvilken guitar til dit barn man skal vælge. Det er derfor vigtigt, at du måler højden på dit barn, før du beslutter dig, for hvilken type guitar dit barn skal have. Det er nemlig ikke alle guitarmodeller, der for eksempel laves til helt små børn. Den klassiske guitar kan man for eksempel få, så den passer til et barn helt ned til omkring 2 år.

Det er ikke udelukkende barnets højde, man tager højde for ved valg af guitar, men også barnets hænder og fingrer. De følges dog ofte ad, og det er derfor oftest højden på barnet, man går ud fra.

Udover størrelsen på guitaren er det også en god idé at tænke over vægten på den. Specielt hvis det er et lille barn, der skal spille på den. En tung guitar til dit barn vil være svær at håndterer for de helt små børn. Vi anbefaler dig derfor at gå efter de lette modeller, hvis du har et barn under skolealderen.

Børn fra 2-5 år eller 75-100 cm. i højden skal have det, der hedder en ¼ guitar. Det svare til ¼ af størrelsen på en voksen guitar.

Børn fra 6-12år eller 100 – 120 cm. skal have den størrelse, der hedder ¾ guitar og er svarende til ¾ af en voksen guitar.

Når barnet er 12 år eller over 120 cm. anbefaler vi, at I køber en almindelig standard størrelse guitar.

Værd at vide når du skal købe en guitar til dit barn

guitar

De forskellige typer guitarer er lavet af forskellige materialer og skal lyde forskelligt.

Derfor er det heller ikke de samme strenge, der sidder på forskellige modeller. Der er stor forskel på, hvor hårde strengene er ved dit barns fingre. Hvis det er dit barns første guitar, og barnet ikke er vant til at bruge selve fingerspidserne, kan det være en god idé at vælge en type guitar med såkaldte bløde strenge. Det kan for eksempel være strenge lavet af nylon, hvorimod stålstrenge er mere hårde ved fingrene og ikke anbefales til mindre børn.

Specielt klassiske guitarer er gode at starte ud med, da de har nylonstrenge, laves i små størrelser og har en forholdsvis lav vægt. Deres toner er mere blide og milde end for eksempel en akustisk guitars lyd er.

Nylonstrenge er dog de strenge, der er sværest at stemme, da de giver sig i starten. Dit barn kan derfor få brug for hjælp til at stemme guitaren i begyndelsen. 

Til forsiden

Recent Content