Guide til køb af basguitar til begyndere


Basguitarer, også populært kendt som bas, er et af de mest grundlæggende instrumenter, der tilføjer musikken rytme og harmoni. Disse tilføjer smukt til enhver musikgenre, og en erfaren bassist kan praktisk talt skabe al slags musik med den. Dette skyldes nogle enkle, men alligevel effektive egenskaber, som en guitar har. Og det bedste af alt – det er ligetil, enkelt og sjovt at lære.

Basguitarer har en unik evne til at bringe musikken sammen og skabe en solid grund for andre instrumenter og vokaler at bygge på. Deres tætte samspil med trommerne gør dem til en uundværlig del af en musikgruppe, og deres dybe toner kan tilføje en følelsesmæssig dybde til en sang.

Så hvis du ønsker at få en basguitar enten for sjov eller for at lære at blive en professionel bassist, er det bedre at have grundlæggende viden om det. I denne vejledning lærer du alt om at købe basguitarer til begyndere.
Så uden videre, lad os begynde vores vejledning til køb af basguitar til begyndere;

>> Læs også vores artikel om elektriske guitar samt akustiske guitarer <<

Hvad er en basguitar?

Første ting først – en hurtig introduktion til det vigtige musikinstrument. En basguitar har den laveste tonehøjde blandt alle slags guitarer og bruges derfor til at tilføje noget dybde i musikken. Dens plukkede streng ligner meget en almindelig guitar og har fire til seks strenge. Forskellen ligger i skalaens længde og hals, som er længere.

Basguitar blev opfundet i USA i 1930, og snart fandt den et sted som et vigtigt og populært musikinstrument i alle slags bands.

Basguitaren har et stort udvalg af toner og lyde, som kan opnås ved hjælp af diverse teknikker, såsom slapping, popping, og mutes. Dette gør det til et utroligt alsidigt instrument, der kan opleves i mange musikgenrer, herunder pop, rock, jazz, funk, hip hop, og metal.

Hvad gør en god basguitar?

Komponenterne i en basguitar, træet og strengene betyder meget, når det kommer til at skelne en god basguitar fra en gennemsnitlig. Disse komponenter vurderes dog ud fra den samlede “følelse”, de giver brugeren.

Generelt er det bedre at investere i en anstændig forstærker i stedet for at betale med en billig. En forstærker af bedre kvalitet har tendens til at have bedre karakteristika som en basguitar og afhænger ikke af instrumentets pris.

Desuden er en god basguitarforstærker vigtig, da den giver en dyb og fyldig lyd, som ikke kan opnås med en billig forstærker. En god forstærker vil også give mulighed for tonal kontrol og justering, såsom equalization, volume og tonekontrol.

Hvem er basguitar til?

Der ville sjældent være noget udøvende band, der ikke har nogen basgitarist. Så i betragtning af at bas er et af de mest kritiske musikinstrumenter i ethvert band, er det godt at vide, at der er stor efterspørgsel efter folk til at spille instrumentet – især for erfarne bassister.

I konventionelle termer giver en basguitar et rytmisk og harmonisk fundament for kunstnerens ydeevne.

I det rytmiske fundament er der en jævn puls af musikken. En basguitar tillader en stabil puls gennem en stabil rytme. I det harmoniske fundament producerer guitar harmoni, hvilket er vigtigt, når forskellige instrumenter spiller sammen ad gangen.

Så ja, instrumentet er uundgåeligt for bands og musikere at tilføje et strejf af klasse til deres kreationer.

Overvejelser ved køb af basguitar

Nu hvor vi ved, hvad der er en basguitar, og hvad der gør en god basguitar, er det tid til at vide for at diskutere, hvordan man køber en basguitar til begyndere.

Basguitarer kommer med en masse variation med hensyn til pris og kvalitet. Så det er altid bedre at bestemme på forhånd, hvor meget du vil bruge på det.

Begyndere, der endnu ikke ved, hvordan de kan få det bedste ud af en basguitar. Der er mange nybegynderguitarer til rådighed, der har et sæt elektronisk og hardware af lavere kvalitet. Disse er dog ret nemme at lege med og udføre.

Hvis du er mere erfaren med guitarer og ønsker at få en bas for bedre ydeevne, skal du investere i guitarer, der kommer med opgraderet elektronik, rigere tonewoods og bedre hardware i sidste ende for en meget bedre ydeevne. En basguitar af højere kvalitet giver den komplette “følelse” og holder også meget længere end gennemsnittet.

Hvor mange strenge har en basguitar?

Basguitarer har typisk fire til seks strenge, og antallet af strenge er vigtigt at overveje for nybegynderbassister, fordi;

Guitarer med fire strenge er normalt mere almindelige, og det anbefales generelt at starte med en firestrengs basguitar som begynder. Disse er tilpasset godt til næsten enhver form for musikgenre og er nemme at lære med, derfor betragtes som nybegyndervenlige basguitarer.

Fem strenge kommer med en tilføjelse af en lavere B-streng, der tilføjer guitarens dybde. Halsen i denne guitar er normalt bredere, hvilket kræver en avanceret spiller. Disse guitarer går generelt godt i jazz, metal, rock og fusion.

De mest populære og efterspurgte basguitarer er dem, der har seks strenge. De kommer med lavere B-streng og en højere C-streng, der gør deres intervaller mere omfattende end firestrengede og femstrengede basguitarer. Basspillere, der har tendens til at udføre solo, går generelt efter denne slags guitar, da det giver mere plads til kreativitet.

Fordele og ulemper

Når det kommer til fordele og ulemper ved en basguitar, er det bedre at kigge efter dens komponenter og føle, at de giver, og derefter beslutte.

For eksempel kommer almindelige basser med bundet hals, der deler gribebrættet i trin i halv trin. Så at få en bundet guitar er mere fordelagtig for en nybegynder snarere end at købe en båndløs bas.De, der er på et avanceret niveau, kan lide at gå efter båndløse basser. Disse basguitarer giver en varmere lyd og har en glissando-effekt.

Med hensyn til antallet af strenge, der bruges i en basguitar, giver en 6-strenget guitar mere tilgængelighed fra en enkelt position på båndet. Det kommer dog med en bredere hals, der gør guitaren ubehagelig at spille. For den sags skyld anbefales en 4-strenget guitar normalt til begyndere, da den er let at arbejde med på grund af dens smalle hals.

Tips til nybegynderbasister

Det anbefales, at du spiller med skiftende positioner for en bedre lyd. Hvis du fortsætter med at spille på høje strenge, der forbliver i en position, får du en relativt tyndere og lysere lyd, der ikke opfylder kravet om en basguitar. Dette vil føre til en lyd, der ikke reagerer, og som ikke producerer den harmoni, du ønsker.

Det er altid bedre at starte din rejse med en 4-streng og gå rundt i et par år. Skynd dig ikke med at flytte til B- og C-tilføjelserne, da kun øvelse fører dig til det stadie.

På det punkt, hvor du udmærker dig ved at spille bas med fire strenge, vil du være i stand til at bestemme mellemrum, skalalængde, aktiv / passiv og andre krav.

Tilbehør til basguitarer

Der er mange tilbehør, der forbedrer ydeevnen til en basguitar. Her er nogle vigtige ting;

Strengene afsluttes ved guitarens bro, og vibrationerne rejser til kroppen for en resonans. Disse toner og resonans er fanget og forstærket af pickupperne. En lydbro ville have mere vægt på den, hvilket bedre forankrer strengene og overfører resonansen.

Brosadler er de indhak, som strengene passerer over, som bevæger sig i overensstemmelse hermed for justering af intonationen.

Hvilket guitarvalg er bedst for begyndere, er et almindeligt spørgsmål? Pickups af en basguitar kan konvertere vibrationslyden produceret af strengen til et elektronisk signal. Normalt er der to sæt pickups med en basguitar, som giver et mere betydningsfuldt toneafstand. Pickupperne nær gribebrættet har en low-end vibration. På den anden side giver pickupperne nærmere broen en avanceret tone.

Basguitarer bruger single-coil og humbuckers pickupper, som er to typer bas pickups. Single-coil pickupper er en god basguitar til begyndere, da de er enkle. Disse kan dog være støjende, så hvis du får et godt greb om guitaren, er det bedre at flytte til humbuckers. Disse pickupper annullerer brummen og producerer en federe lyd, hvorfor de måske bliver mudrede på et højere volumen.

At have kendskab til disse værktøjer kan hjælpe dig med at samle det rigtige nybegynder tilbehør til basguitar.

Afsluttende tanker

Dette var nogle af de dokumenterede købsretningslinjer begyndere til guitarer. Vi håber, at vores tip til køb af basguitar vil være nyttige til at guide dig om, hvordan du køber basguitar til begyndere.

Til forsiden

Recent Content